Alibunar: IZVANREDAN ODZIV NA MANIFESTACIJI „LOV NA BANATSKU LISICU“

1348

U Alibunaru je u organizaciji Lovačkog udruženje „Srndać“ održana jubilarna, petnaesta po redu lovno-turistička manifestacija „Lov na banatsku lisicu. Odziv lovaca je bio veći nego prošle godine a pristigli su iz čitave Srbije. U lovu na banatsku lisicu učestvovalo je oko 600 lovaca.

Svečano kao i prethodnih 14 godina i na ovoj petnaestoj po redu  „Banatskoj lisici“ sve je bilo organizovano na visokom nivou od doručka do vrhunske organizacije odlaska u lov traktorima i autobusima, samog lova i naravno odstrela. Verovatno ni jedna manifestacija ovakvog tipa u Srbiji nije toliko dobro organizovana, veliki broj organizatora i lovnika na terenu gde se tačno zna ko šta radi do takvih stvari da je celo vreme trajanja lova prisutna medicinska ekipa i vozilo hitne pomoći, za ne ne daj Bože.

Počelo je čuvenim banatskim doručkom uz čvarke, krvavicu, švarglu i još kojekvih đakonija. Svečano otvaranje usledilo je odmah posle doručka a čast da otvori četrnaestu lovno-turističku manifestaciju „LOVNA BANATSKU LISICU“ imala je Danijela-Beba Lončar, načelnica Južno-banatskog okruga. Ona je pozdravljajući lovce zahvalila svima koji su došli u Banat i Alibunar i posebno naglasila svoju sreću i zahvalnost što će svaki učesnik poneti ime Alibunara.

Odstreljeno je sedam lisica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here