Београд: ЛУ „Војник“ привремено обуставио ловне активности

1599

loviste-pod-snegomУправни одбор Ловачког удружења „Војник“ – Београд, председавао је председник Драгослав Лацковић, на јучерашњој седници донео је Одлуку о привременој обустави лова у ловишту „НИКИНЦИ“. У жељи да послуже другима као пример како би одзив по Инструкцији Управе за шуме био што масовнији ова одлука има за циљ да покаже неловачкој јавности колико ловци и ловачка организација брину о дивљим животињама.

Привремено се обуставља лов у ловишту „Никинци“ на ловостајем заштићене врсте дивљачи: дивљу свињу, срну и фазана, до побољшања временских прилика. Период и потребу примене ове мере координирати са надлежним ловним инспектором општине Рума и ускладити са применом мера које примењују корисници суседних ловишта.

У периоду обуставе лова, појачати активности на прихрани дивљачи у Ловишту, изношењем зрнасте и кабасте хране на уређена хранилишта, по плану стручне службе Удружења. Радну акцију на изношењу хране у Ловиште организовати дана 15.01.2017. године.

Налаже се ловочувару и стручној служби да интензивирају обиласке и мониторинг дивљачи у Ловишту, у циљу заштите Ловишта од криволова и боравка неовлашћених лица и да врше интензивнији одстрел предатора. О спровођењу мера из ове одлуке стараће се стручна служба Удружења.

Истовремено УО је заказао радну акцију за изношење хране за дивљач.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here