Niš: Lovci posle četiri sata probijanja kroz snežne lavine spasili šest dečaka iz smetova

2518

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

decaci-i-lovci-B.C

Dečaci uspešno spaseni; foto: B. Ć.

Dečaci stari od 8 do 14 godina iz Huma i Gornjeg Komrena nadomak Niša po badnjak su pošli još 5. januara, ali zbog velikih smetova nisu mogli da se vrate kući, pa su sutradan, na Badnji dan, posle višesatnog probijanja po njih došli lovci i policija.

lovci-spasavanje-B.CPolicija koordinisala akcijom; foto: B. Ć.Kako kaže predsednik Lovačkog udruženja “Niš” Bratislav Ćirković, njih je kontaktirala policija i zatražila asistenciju, jer dobro poznaju teren, a imaju i vozila koja mogu da savladaju visok sneg.

Upravnik lovišta i ja smo krenuli sa njima. Prvo preko Komrena, pa nismo uspeli, onda preko Paljine opet bezuspešno i tada su nam putari pomogli, pa smo do kolibe u kojoj su se deca sakrila od zime došli preko Rujnika – kaže Ćirković.

lovci-spasavanje2-B.CMorali da pomognu i putari; foto: B. Ć.Promrzli dečaci su se 5. januara, kako kaže Ćirković, sklonili u kolibu i odatle su se javili mobilnim telefonima svojim roditeljima i zatražili pomoć.

Sa nama su bili i njihovi očevi i zajedno sa njima i policijom smo skoro 4 sata probijali do mesta na kojem su dečaci ostali zavejani – rekao je Ćirković.

Deca su, kako kaže, bila u dobrom stanju i obradovala su se kada su videla da je neko došao po njih.

Podsetimo, u ataru sela Hum i Gornji Komren policija, Žandarmerija i Sektor za vanredne stuacije već četvrti dan pretražuju teren u potrazi za Nenadom R. koji je nestao 6. januara kada je sa drugovima i bratom krenuo po badnjak.

lovci-spasavanje3-B.CLovci pomogli poznavanjem terena i vozilom; foto: B. Ć.

Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here