ALIBUNAR, VELIČANSTVENI LOVAČKI SKUP

1235

Banatska lisica u AlibunaruTradicionalni lov na banatsku lisicu ove godine održan je 30. januara, u organizaciji lovačkog udruženja „Srndać“ i Turističke organizacije Alibunar, a uz punu podršku opštine Alibunar.

Predsednik lovačkog udruženja „Srndać“, Slobodan Jovanović je objasnio da se lov na banatsku lisicu na teritoriji opštine Alibunar organizuje trinaestu godinu zaredom. „Kao što možete videti veliki broj lovaca je ove godine krenuo u hajku na banatsku lisicu. Vrlo smo zadovoljni odzivom. Ovogodišnja hajka se kretala u ritu između mesta Seleuš i Lokve, gde je praktično banatska lisica najbrojnija. O sigurnosti lovaca na terenu se brinu lovnici, koji su odlično uvežbani za hajku na lisicu“.

Ove godine oko 600 lovaca iz zemlje i regiona iskazalo je svoju zainteresovanost za učešće u, kako organizatori kažu, jednoj od najvećih lovno – turističkih manifestacija u Srbiji. Cilj ove vrste lovačkog pohoda je, pre svega, da se smanji broj predatora koji uglavnom nanose štetu, ali svakako se ovakvi povodi koriste i za druženje i razmenu iskustava među lovcima. Na opštinskom lovištu od lovine su najrasprostranjeniji fazani, zečevi, srneća divljač, a na obodu Deliblatske peščare lisica  i šakal.

Sa  turističkog  aspekta,  u  kalendaru  turističkih  manifestacija  lov na banatsku lisicu  predstavlja marku lovstva  u  ovom  delu  Vojvodine.  Kotizacija  po učesniku  u  lovu  iznosila je 700 dinara.

Domaćin ovogodišnje manifestacije je Lovačko društvo Alibunar, koje je za sve lovce na kraju pohoda organizovalo kolegijalno druženje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here