OSNIVAČKA SKUPŠTINA LSCS

1371

ZAKAZANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA LS CENTRALNE SRBIJE

lovaki savez centralne srbijeZa 29. april 2011 godine u Kragujevcu je zakazana Osnivačka skupština Lovačkog saveza Centralne Srbije. Skupština će se održati u hotelu Kragujevac a učešće će uzeti više od 40 Lovačkih udruženja sa područja Šumadije. Među njima su i ona najveća po broju članstva kao što su Trstenik, Kraljevo, Kragujevac, Jagodina, Paraćin, Topola, Gornji Milanovac, Ivanjica, Raška i Kruševac. Prema informacijama do kojih smo došli Lovačka udruženja koja će činiti budući savez okupljaju više od 27000 lovaca.

U specijalnoj izjavi za Lorist Tomica Radosavljević, jedan od članova Inicijalnog odbora za osnivanje Saveza rekao nam je da je cilj formiranja operativnost i prilagođavanje rada saveza stvarnim potrebama udruženja.

– Moramo smanjiti  troškove poslovanja Saveza i napraviti operativni Lovački savez koji će raditi planove, lovne osnove, potrebnu projektnu dokumentaciju za Lovačka udruženja. Sve to ne može i ne sme biti skupo za lovce. LSS će mo koncipirati tako da ima protokolarne funkcije koje bi se ogledale u predstavljanju lovaca prema državi i međunarodnim organizacijama kao što je CIC, rekao je za Lorist Radosavljević.

Statut i ostala akta potrebna za Osnivačku skupštinu su završeni i naći će se pred delegatima Lovačkih udruženja osnivača Lovačkog saveza Centralne Srbije 29 aprila u Kragujevcu.

Lorist press

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here