120 GODINA ŠUMARSKE ŠKOLE U KRALJEVU

882

Povodom obeležavanja 120 godina obrazovanja u šumarstvu u Srbiji Šumarska škola pokrenula je niz manifestacija sa ciljem obeležavanja ovog jubileja. U Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ biće održana serija predavanja pod nazivom „Sećanja kroz tri veka (1899. – 2019.)“ Na prvom predavanju „Razvoj šumarstva u Srbiji i značaj obrazovanja kadrova“ koje je održano u utorak 19. novembra, učestvovali su direktor Šumarske škole Zoran Nikolić, kao i učenici prve i druge generacije učenika koji su se obrazovali 60-tih godina, nakon vraćanja Šumarske škole u Kraljevo. Sledeće predavanje „Endemski četinari Srbije“ biće održano u utorak 26. novembra sa početkom u 19 časova. Predavač će biti profesor Šumarske škole Mladen Vukmirović. Zatim sledi predavanje iz oblasti drvne industrije pod nazivom „Nekada i sada“ koje će biti obržano 10. decembra, a 17. decembra je na programu predavanje „Razvoj, primena i značaj pejsažne arhitekture“.

Šumarska škola 120 1

U sredu 20. novembra u punoj sali Narodnog muzeja u Kraljevu otovorena je izložba „Sećanje kroz tri veka“. Izloženi su eksponati, sheme, skice, planovi i trofeji, kao i drugi predmeti od značaja za obrazovanje u šumarstvu tokom 120 godina.

Šumarska škola 120 3

Na ovaj način Šumarska škola želi d askrene pažnju široj javnosti o potrebi informisanja i obrazovanja u ovoj oblasti od presudnog značaja za opstanak ali i povećanje kvaliteta života svakog pojedinca. Program je realizovan u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Stefan Prvovenčani“ i Narodnim muzejem u Kraljevu.

Šumarska škola 120 2Izvor: http://kraljevo.online/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here