120 година организованог ловства у Кучеву

800

Кучево се може похвалити да је 1899. године, само три године након формирања Ловачког савеза Србије, и само  организовало Ловачко удружење које је тада бројало 81 члана. У различитим облицима организовања, ловачко удружење  је постојало и радило током свих протеклих 12 деценија сем када је то ратно стање онемогућавало ( Балкански и оба Светска рата).

Данас Ловачко удружење  „Јелен“ има 15 секција и близу 450 чланова , међу којима и десетак дама и више чланова ловачког подмладка.

Председник Ловачког савеза Србије Братислав Ћирковић, на почетку официјелног дела уручио је Плакету председнику општине Кучево Владимиру Стојановићу у знак признања за заслуге за унапређење ловства, а након тога,  у складу са прописима, уручени су златни ловачки ордени: Дејану Јовановићу и Дејану Миладиновићу; сребрни: Славиши Томићу, др Дарку Благојевићу, Славиши Маријоковићу,  Миодрагу Пругинићу и Зорану Добросављевићу;и  бронзани : Небојши Бабејићу,Слободану Лазаревићу,Кузману Вицановићу, Милету Драгнићу, Горану Павловићу, Момчилу Павловићу и Стефану Стефановићу и Јовановић Жељку ордени за ловачке заслуге као и Плакете организацијама и појединцима заслужним за развој ловства и одржавање манифестације.

На обележавању годишњице, сем више стотина ловаца из Кучева , били су присутни и председник Браничевског ловног округа  Драган Митић, председник Удружења из Раброва Бојан Тадић и представници Ловачких удружења из  Пожаревца, Великог Градишта,Мајданпека, Божевца,  Петровца, као и многи други гости.

Izvor: http://www.ekucevo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here