Zrenjanin-Lazarevo: Jednoglasna odluka, zamrzavanje statusa u Lovačkom savezu Vojvodine

3269

Skupština Lovačkog udruženja grada Zrenjanina donela je na svojoj redovnoj godišnjoj skupštini odluku da zamrzne svoj status u Lovačkom savezu Vojvodine. Skupština je održana 29.4.2017 godine u Lazarevu a njoj su prisustvovali pored delegata lovačkog udruženja i predsednici Lovačkog saveza Srbije i Vojvodine, Dragan Šormaz i Aleksandar Milovančev.

Na predlog udruženja Milana Pažina Skupština je ovu odluku donela jednoglasno. Ovo praktično znači da Lovačko udruženje grada Zrenjanina neće platiti članski doprinos Lovačkom savezu Vojvodine za ovu godinu, odnosno sve dotle dok se ne ispune zahtevi koje je iznelo ovo lovačko udruženje a najvažniji je promena Statuta LSV.

Posle iznetog predloga za zamrzavanje statusa u Lovačkom savezu Vojvodine od strane prvog čoveka zrenjaninskog lovstva Milana Pažina a koji je on obrazložio lošim statutarnim rešenjima u Statutu Lovačkog saveza Vojvodine i nejednak i neadekvatan tretman lovačkih organizacija, posebno onih velikih, predsednik LSV Aleksandar Milovančev pokušao je da ovakav predlog odbaci i uveri skupštinu u neopravdanost istog. On je istakao da članstvo u LSV predstavlja nešto bez čega se ne može, posebno kada je u pitanju rad i saradnja sa državnim organima. Slično je diskutovao i predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz.

Posle vrlo kratke diskusije Skupština Lovačkog udruženja grada Zrenjanina donela je jednoglasnu odluku za zamrzavanje statusa u Lovačkom savezu Vojvodine. Podsećamo, Lovačko udruženje grada Zrenjanina je najveća organizacija u Vojvodini koja broji 1.020 članova raspoređenih u 22 lovačka društva. Ovo lovačko udruženje gazduje na površini lovišta od 115.000 hektara.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here