Zlatibor: Počinje 38. SABOR LOVACA SRBIJE

1786

Na Zlatiboru će se u periodu od 28. februara do 1. marta održati 38. izdanje „Sabora lovaca Srbije“.

Ovu priredbu organizovaće Lovačko udruženja Zlatibor, uz podršku Ministarstva poljoprivrede (Uprava za šume i lovstvo), Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Raspored događaja tokom sabora biće nešto drugačiji nego prethodnih godina.

–Zbog činjenice da se 29. februara završava lovni kalendar bili smo prinuđeni na određene promene, tako da će 28. februara biti otvaranje priredbe u „Hotelu Zelenkada“, uz nastup KUD Zlatibor, pevačkih grupa i trubački orkestar Miladina Jovanovića. Narednog dana, od 7 časova ujutru, krenućemo u lov na vuka, koji će se održati na području „Lovišta Zlatibor“, odn. području kojom gazduje naše udruženje. Zavisno od kretanja divljači, stručna služba će pripremiti teren na kojem će se vršiti lov. Po završetku lova imaćemo zajednički ručak na strelištu u Zovi, kod našeg lovačkog doma. Od 20 časova će se održati lovački bal i večera u „Hotelu Zelenkada“ – kaže predsednik LU Zlatibor, Milovan Knežević, dodajući da će se streljačka takmičenja održati 1. marta, na strelištu Zova.

Biće zastupljene standardne discipline -pokretna meta vuka na 100 metara, nepokretna meta srndaća na 100 metara, Kup Prvog partizana (nepokretna meta na 200 metara lovačkim karabinom i gađanje specijalnim puškama na 400 metara) i glineni golubovi, kao i takmičenje u pripremi lovačkog gulaša.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here