У сусрет јубилеју, КАД СЕ ЛОВ НЕ МЕРИ ГОДИНАМА

1422

 

Jubilej Dragisa PavlovicЈедан од најстаријих ловаца „Горње Ресаве“ из Деспотовца, Драгиша Павловић Игњо (1934.), ускоро ће обележити шездесет година лова. Све је започело великом љубављу за лепотама природе, богатством дивљачи и успешним лововима, и првим одстрелом вука, што му је тих давних седамдесетих година прошлог века, донело и удружењску награду – тадашњих 70.000 динара (цена једне добре краве).

Смењивало се руководство, прописи, закони и људи, а Игњо, није одустајао од лова, па и онда када је радио у Француској, враћао се кући и користио одмор у време ловних дана.

Данас, као почасни члан деспотовачког удружења завређује пажњу, јер су његови савети увек добродошли млађим ловцима. Увек је имао добре пратиоце у лову, посебно у златовском крају, где без посаваца, балканаца и теријера нема ни доброг лова.

Један је и од многих донатора настојећи да помогне ловцима у изградњи ловно-техничких објеката и ловачких домова какав се гради у Златову.

Његово ловачко искуство радо преноси млађим ловцима те је увек радо виђен и цењен у ловиштима овог горњоресавског краја.

Мирко Радосављевић

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here