U RIBARSKOJ BANJI „JASTREBAČKI VUK“

1684

Lovci, Ribarska banjaU Ribarskoj Banji, na padinama Jastrepca, održana je šesta po redu tradicionalna lovno-turistička manifestacija Jastrebački vuk. Organizator samog lova je Lovačko udruženje Kruševac, a pokrovitelj agencija Astra-turs iz Novog Sada i Specijalna bolnica Ribarska Banja.

Manifestacija je okupila preko 300 lovaca iz Srbije i inostranstva. Odziv je bio veći nego prošle godine, posebno lovaca iz Vojvodine, koji su iz priča kolega doznali da na ovim podjastrebčkim predelima ima dosta vukova.

Lovačku sreću imao je Marko Obradović iz Beograda, odstrelivši lep primerak vuka, Goran Kukuć iz Lučana odstrelio je ženku vuka, a odstreljena su još i dva nazimeta, par lisica i divlja mačka.

Po rečima predsednika Udruženja Vladimira Kostića, priprema za lov trajala je desetak dana, kako ništa ne bi izmaklo kontroli, pogotovo jer se u ovoj vrsti lova koriste jača punjenja i tipovi oružja.

Po završenom lovu, lovcima je omogućeno da uživaju u Velnes centru i kupanju na otvorenim bazenima, a zatim je usledila lovačka zabava u organizaciji Specijalne bolnice Ribarska Banja.

Već sutradan, u nedelju 31. januara, na terenima Velikog Šiljegovca, još jedan lovni dan, na predatore, organizovala je sekcija lovaca iz ovog mesta i Ribara sa gostima, a u selu Boljevac ponovo je, kao i prošle godine, rekonstruisan običaj vučarenja. Vučarenje su organizovala kulturno-umetnička društva Vukašin Vule Jevtić i Ribarska Banja, a učestvovali su i streličari iz Kruševca, Beograda i Novog Sada.

„Dobar pogled i mirna ruka.“

Dragoljub Đokić Gagi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here