TEMERINCI NA PUTU STARE SLAVE

1812
Temerin, lovciDana 08.04.2016 je održana izborna skupština lovačkog udruženja „Srndać“ Temerin.
Za predsednika udruženja je ponovo izabran na četiri godine dosadašnji predsednik Dušan  Batinić. Pored predsednika skupština je potvrdila mandat celokupnom upravnom odboru.
U  proteklom radu ovog udruženja se pokazalo da timski rad,kako profesionalaca tako i volontera donosi rezultate.
Sa dobrim gazdovanjem i dobrom selekcijom srneće divljači došlo se do izvanrednih rezultata.Tako svake godine LU „Srndać“ Temerin od lovnog turizma ostvari vrlo značajnu dobit.
Visoko zlato iz TemerinaTako ove godine 2016 su strani  turisti i domači lovci odstrelili 3 zlatna  i 1 srebnog srndaća. Strani lovci su iz Bugarske,Mađarske,najače zlato je imalo 150 poena.Očekuje se još nekoliko srndaća u medalji.
Saradnja je obnovljena i sa Vojvođanskim lovcem, bez koga sigurno ovo nebi bilo, za ovu godinu u planu je i nabavka,zamena terenskog vozila koje nam je neophodno za rad. Na kraju moramo da iskažemo da smo svake godine konkurisali za sredstva kod Pokrajskog Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.Od dobijenih sredstava smo kupili motor,kompjuter izgradili prihvatilište za fazane i mnogo toga, rekao je za naš list predsednik LU Temerin Dušan Batinić.
Lorist press

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here