Stanko Kosovac novi pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

2256

Stanko KosovacStanko Kosovac je postavljen za pomoćnika sekretara u Sekretarijatu za poljoprivredu, šumatrstvo i vodoprivredu Vlade pokrajine Vojvodine zadužen za lovstvo i akvakulturu. On je nasledio Dušana Kunovca koji je završio radni vek i otišao u penziju. Stanko Kosovac je diplomirani inženjer poljoprivrede, odsek stočarstvo a fakultet je završio u Novom Sadu.

 

U svom radnom veku obavljao je  dužnosti rukovodilac službe lovstva i ribarstva u  ŠG „Sombor“, Sombor, JP “Vojvodinašume” od 2007. godine, do danas a pre toga od 1990. – 1993. godine na mestu referenta za intenzivni uzgoj jelenske divljači i poljoprivrednu proizvodnju kao i rad na mestu referent lovstva u lovištu “Kozara“, Bački Monoštor.

U Brnu je položio ispit pred CIC komisijom za ocenjivanje trofeja evropske divljači, od osnivanja lovačke komore Srbije, član stručnog tela i član komisije za dodelu licenci, učesnik u izradi IPA projekata, Od 1993. do 2015. godine rukovodeće mesto tima za uzgoj i zaštitu divljači, u lovištima ŠG “Sombor”, koja su poznata po najkvalitetnijim trofejima jelenske divljači u Srbiji i u ovom delu Evrope, kao i stabilnim brojnim stanjem fondova gajenih vrsta divljači.

Aktivni je član Lovačkog udruženja “Sombor”, Sombor od 1991.godine, a od 2011.godine i predsednik udruženja do maja 2016. godine, gde se takođe volonterski bavio uzgojem i zaštitom divljači.

Oženjen je i otac je dve ćerke.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here