Srbobran: Gradi se nova volijera za fazanske piliće

1490

volijera za fazane SrbobranLovačko udruženje „Fazan“ Srbobran biće do kraja meseca bogatije za još jedan lovno-tehnički objekat. Polako se privode kraju radovi na rekonstrikciji i proširenju prihvatilišta za fazanske piliće. Novo prihvatilište je veličine nepunih 1700m2 i ovim znatno proširenim kapacitetom stvoreni su uslove za bolji i kvalitetniji odgoj fazanskih pilića koji se kupuju i ispuštaju u lovište.

Pored prihvatilišta izbušen je i novi bunar sa pijaćom vodom, kao i mini roštilj u sklopu kuće za čuvare kako bi i lovcima koji danonoćno čuvaju prihvatilište boravak tamo bio prijatniji. Visina središnjeg dela volijere je 220 cm, a sa strane je 200cm visina metalnog pletiva oko volijere, koje je ukupano 30cm u zemlju. Metalne cevi-stupci su zabetonirani. Prihvatilište za ponos! Ono što još ostaje da se uradi je izrada kapije na volijeri i izgradnja još 3 nastrešnice za fazane kao zaštita od kiše. Kupljena su  dva solarna panela i dva akomulatora od 150A/h, tako da će volijera biti i osvetljena. Ukupna vrednost investicije je preko 500.000,00 rsd.

Početkom jula meseca stiže 1200 fazanskih pilića uzrasta 5-6 nedelja koji će biti ispušteni u dva prihvatilišta u srbobranskom lovištu.

Vladimir Šarčev

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here