Prokuplje: Odstreljeno 80 divljih svinja u Toplici

862

Izvor: Južna Srbija Info

U lovištima Lovačkog udruženja “Toplica”, sezona lova na divlje svinje je završena. Lov na ovu divljač počeo je 1. oktobra prošle i trebalo je da traje do 15. januara ove godine, ali je malo produžen.

-Prokupački lovci su do sada odstrelili 80 divljih svinja. Zahvaljujući dobroj pripremi, stalnom dežurstvu lovočuvara i disciplini lovaca, ova sezona lova, prošla je bez problema, izjavio je upravnik Lovačkog udruženja „Toplica“ Vladan Lazić i dodao da nije zabeležen nijedan slučaj krivolova niti povređivanja lovaca.

Prema njegovim rečima, u lov se nije išlo pojedinačno već  organizovano, po tačno utvrđenom rasporedu.

Lazić je istakao da lovočuvari svakodnevno obilaze lovišta i da pretragom terena, nije zabeležena pojava afričke kuge kod divljih svinja.

U protekla dva meseca, vršena je i prihrana divljači. Na Pasjači, Vidojevici i Rgajskim planinama, za ishranu životinja utrošeno je pet tona kukuruza i 500 kilograma soli.

-Do kraja februara, otvoren je lov na predatore, odnosno na lisicu i vuka. Isto tako, u toku je i lov na divlje guske i patke, izjavio je Lazić i dodao da je zadovoljan ponašanjem svih učesnika tokom lovne sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here