Представљамо, Ловачко удружење „Горња Ресава“ Деспотовац

1634

M Sa gostima iz SpanijeПредстављамо вам Удружење Горња Ресава из Деспотовца, ово Удружење газдује ловиштем „Дубовница“ укупне површине 17.254 хектара од чега је 16.222 хектара ловне површине. Ловиште се налази у Поморавском округу, има 400 чланова подељено у тринаест секција, од тога је 15 ловкиња.

У овом прелепом ловишту могу се наћи фазан, зец, срна и дивља свиња, надалеко је познато по свом богатству срнећом дивљачи. Оптималан број срнеће дивљачи износи 700 грла, планским документима планиран је одстрел 97 грла, од тога 46 срндаћа. У претходној ловној сезони чланови Удружења су у потпуности испунили план одстрела, одстрељена су и три трофејна срндаћа, два у сребру и један у бронзи. Због остваривања већег материјалног прихода Удружење је у овој сезони понудило десет грла срндаћа за комерцијални лов. На почетку сезоне угостили су ловце из Шпаније, који су за два дана лова одстрелили седам срндаћа до медаље. Удружење је на овај начин остварило значајну материјалну добит која ће у ловиште бити враћена изградњом ловно техничких објеката и куповином хране за прихрану дивљачи.

Жеља нам је да у наредном периоду селективним одстрелом и што бољим мониторингом срнеће дивљачи, створимо услове за што већи одстрел трофејних грла срндаћа, чиме ћемо остваривати још већи приход за улагање у наше ловиште, а самим тим унапредити газдовање, каже наш саговорник Мирослав Милошевић, стручно лице за газдовање ловиштем.

Никола Војиновић

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here