POSETILI SMO LEGENDU LOVNE TROFEISTIKE

1427

Mala trofeiastikaPrilikom prezentacije najnovije knjige dr  Zorana Ristića u sedištu CIC-a 21. januara 2016. godine Stevan Petrović i autor nove knjige o ocenjivanju lovačkih trofeja posetili su jednog od živih legendi lovne trofeistike, našeg starijeg druga, kolegu i prijatelja Laciku Szidnaia u njegovom stanu u Budimpešti.

Poseta je bila dogovorena da bi mu se ličnoi uručila najnovija knjiga autora dr Zorana Ristića Ocenjivanje lovačkih torfeja u kojoj je autor stavio nekoliko legendi lovne trofeistike u Evropi, a među njima zapaženo mesto svakako pripada Lászlu Szidnaiu.

Lacika je tom prilikom izrazio svoju zahvalnost što je neko ko se bavi lovnom trofejistikom iz inostranstva setio se i njega i stavio ga u knjigu. Posebno mu je to predstavljalo zadovoljstvo kada je video da je stavljen među legende kao što su (Lazara Raića iz Hrvatske, profesor Hromas iz Češke, Veljko Varićak iz Slovenije, Anibale Drobnig iz Italije, Duška Bojovića iz Srbije, i drugih sa kojima je u CIC-ovoj komisiji za ocenjivanje decenijama sarađivao.

Kao što se i na samoj fotografiji može videti ceo njegov stan je u trofejima sa kojima živi decenijama jer mu je to ljubav i zadovoljstvo. Pored trofeja tu su i razne rukotvorine koje se tiču divljači, tu su i drugi eksponati iz lova, tu su i lovačke slike, jednom rečju tu je čitav život  Lacikin koji je posvetio lovstvu i lovnoj trofeistici.

Njegov stan predstavlja uistinski muzej lovstva u malom i toliko ima unikatnih stvari da bi trebalo da se sve vidi nekoliko dana.

 

 

U Novom Sadu, 25. januara 2016. godine                         dr Zoran A. Ristić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here