Пододбор за праћење стања у пољопривреди у маргиналним-најнеразвијенијим подручјима Републике Србије

1295

На седници, одржаној 22. децембра, чланови Пододбора за праћење стања у пољопривреди у маргиналним-најнеразвијенијим подручјима Републике Србије, разговарали су на тему штете од дивљачи на пољопривредним и шумским културама.

Председник Пододбора Милија Милетић истакао је да је претходних година највећа штета од дивљачи причињена на ратарским културама, пре свега на кукурузу, као и да је неопходно предузети адекватне мере у циљу заштите домаћинстава пољопривредних произвођача.
Саша Стаматовић в.д. директора Управе за шуме Републике Србије истакао је значај осигурања пољопривредних домаћинстава, као и субвенционисања корисника ловишта у виду додатне прихране дивљачи.
Братислав Ћирковић, представник ловачког удружења Ниш, додао је да је неопходна додатна едукација становништва као би се штета проузрокована од дивљачи свела на минимум.
 На крају седнице председник Пододбора закључио је да је у наредном периоду неопходна сарадња локалне самоуправе и ловачких удружења на едукацији становништва на терену.
Седници је председавао Милија Милетић, председник Пододбора, а присуствовали су чланови: Жарко Богатиновић, Младен Лукић и Далибор Радичевић.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here