Ovogodišnja lovna sezona u Vojvodini: I DALJE MRŠAVO SA ZECOM

1964

Kako nam i dalje pristižu rezultati odstrela u ovoj lovnoj sezoni ukupne rezulatate ćemo objaviti u narednom broju. Ali, prema dosadašnjim izveštajima može se konstatovati da je lov zeca i dalje loš a u velikom broju lovačkih udruženja nije ni otvaran, jednostavno lovci su samoinicijativno zabranili lov na više godina.

Ipak beležimo nekoliko lovačkih udruženja u kojima se lov zeca odvijajo kao u njajboljim godinama. Lovačko udruženja“ Podunavlje“ iz Futoga i njihovo Lovačko društvo „Jarebica“ lovi i ove godine sa izvanrednim rezultatima, na otvaranju 84 puške 83 zeca. Sledeći lovni vikend, prema tvrdnjama koje smo dobili iz ovog udruženja, bio je još bolji. I pored lošeg vremena na površini lovišta nešto većoj od 60 hektara podignuto je 40 zečeva. Da futožani nisu usamljen primer pokazuju i rezultati odstrela iz Stare Moravice, tamo je za samo tri sata lova odstreljeno 225 fazana i 60 zečeva. U Lovačkom udruženju „ Petrovec“ iz Bačkog Petrovca lovili su zeca sa lovcima turistima. Odstrel je takođe bio izvanredan. Kako saznajemo  solidan odstrel zeca zabeležen je u i lovištu kojim gazduje Lovačko udruženje Novi Bečej. Tamo su u dva lova zabeležili dobru brojnost, ali kako nam rekoše samo na pojedinim terenima.

Dobe vesti i rezultati u odstrelu zeca stižu iz Srema. Lovačko udruženje „Obedska bara“ iz Pećinaca završava lov na zeca za samo tri sata. Slična situacija je u i Lovačkom udruženju „Sremac“ Ruma gde se takođe u pojedinim lovačkim društvima lovi normalno.

Ostali delovi Vojvodine, na žalost, ne mogu se pohvaliti ovakvim rezultatima. Tamo jednostavno zeca nema.

Fotografiju nam je poslao Tibor Kuruc koja je napravljena posle lova u Staroj Moravici.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here