Održano prvo predavanje o kinologiji na Veterini u Novom Sadu

1258

Vetrina Novi SadNa Poljopruvrednom fakultetu u Novom Sadu, na Departmanu za veterinarsku medicinu, od njih 60-tak studenti, koji su upisali drugu godinu –  četvrti semestar, od mogućnosti da izaberu od nekoliko ponuđenih predmeta  izabrali su predmet Kinologiju.

Ovaj predmet je unet u Nastavni plan i program kao izborni predmet na predlog direktora Departmana za veterinarsku medicinu prof. dr Milenka Stevančevića i docenta dr Bojana Toholja kada se pre dve godine akreditovan Studijski program  Departmana za veterinarsku medicinu. Prilikom akreditacije i opisa samog predmeta, za predmet su kao predavači akreditovani prof. dr Zoran Ristić i asistent dr Milosava Matejević.

Na prvom predavanju od prijavljenih 41-og studenta bilo je prisutno 37 studenata. S obzirom da se 6. marta 2016. godine u Beogradu održava 58 CACIB – Međunarodna izložba pasa svih rasa, dogovoreno je sa studentima da sa predmetnim nastavnikom posete ovu tradicionalnu kinološku manifestaciju. Generalni sekretar KSRS, dr Mahmud Al Dagistani obezbediće  besplatne propusnice za sve studente. Ovo aktivnost je u sklopu terenske nastave, odnosno poseta izložbama, smotrama, utakmicama i drugim kinološkim manifestacijama koje se organizuju kod nas.

Dr Milosava Matejević

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here