ODRŽANA SKUPŠTINA LOVAČKOG UDRUŽENJA KRUŠEVAC U NOVOIZGRAĐENOM LOVAČKOM DOMU

1347
Lovci KruševcaU subotu 7. maja u novoizgrađenom objektu – Lovačkom domu u Jasikovcu (Parunovac) u prisustvu delegata i gostiju, održana je redovna lovačka Skupšina kojomje predsedavao Miroslav Zdravković.
    Od ukupno 73 delegata kvorum za održavanje sednice činilo je njih 37.
    Predsednik skupšine Miroslav Zdravković pozdravio je sve prisutne i rekao da je ovo prvi put kako ovo udruženje održava skupšinu u svojim prostorijama, da bi zatim minutom ćutanja bila odata počast svim preminulim i stradalim lovcima.
    Na dnevnom redu je bilo 11 tačaka. Za ovakve skupšine u dnevnom redu su uobičajene tačke: Izveštaj o radu Upravnog odbora i Komisija za proteklu lovnu godinu; Izveštaj o finansijskom poslovanju; Izveštaj Nadzornog odbora; Izveštaj Disciplinske komisije i dr.
    Izveštaj o radu Upravnog odbora izneo je predsednik Udruženja, Vladimir Kostić. U svom izlaganju bazirao se  na ono što lovce najviše i brine a to je nedostatak zečije populacije u lovištu „Rasina“. Kostić ističe da je ovo postao globalni problem svih udruženja u Srbiji. Nabavka zeca i dalje je jako problematična iz poznatih razloga – drastično je smanjena populacija zeca u lovištima gde se organizuje hvatanje i prodaja ove vrste divljači. Što se tiče fazanske divljači, tu je situacija povoljnija ali ove godine je izostavljeno prolećno unošenje iz razloga zato što nije postignut dogovor sa dobavljačem. Kostić je dodao da će pred sam početak lovne sezone na fazanskog petla, umesto dosadašnjeg unošenje od 2000 biti uneto između 4000 i 4500 jedinki ove divljači.
    Izveštaj je podneo i predsednik Nadzornog odbora, Božidar Đorđević, koji je tom prilikom izneo sledeće podatke. Dana 03.04.2015. godine, Lovačkom udruženju Kruševac je isplaćeno 336.000,00 dinara od strane Irmeni Ferenca iz Ade na ime kupovine vozila „Lada Niva“ duga iz 2012. godine. Istog dana zaključen je i ugovor o priznavanju duga za koji garantuje ličnom imovinom. Takođe dodaje i da je Udruženje u 2015. godini potrošilo 3.356.400,00 dinara za kupovinu fazanske divljači.
    Jednoglasno su usvojene sve tačke dnevnog reda kao i da novoizgrađeni lovački dom nosi naziv „Zoran Pantić Brka“, po preminulom lovočuvaru koji je svojim radom mnogo doprineo ovom Udruženju.
Po završenoj sednioci, delegati i gosti obišli su reprocentar koji se prostire na 13 ha. Lovački dom je u sklopu ovog projekta. U reprocentru trenutno ima desetak krmača, oko trideset prasadi i dva vepra. Repro centar služiće samo za reprodukciju a ne i za izlovljavanje već će se stasale jednike puštati po revirima u lovištu „Rasina“, rekao je predsednik, dodajući da će lovački dom biti dostupan svakom lovcu na korišćenje.
    U popodnevnim satima usledila je i skromna zakuska za sve prisutne.
                                                            Dobar pogled i mirna ruka
                                                                                                                                                    Dragoljub Đokić Gagi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here