ODRŽAN III LOVAC NA ČEKI U ČURUGU

1431

Po sunčanom vremnu u lovištu „Stara Tisa“  u potesu „Lab“ između Čuruga i Žablja održan je III manifestacija „LOVAC NA ČEKI  2018“ u dve discipline (dva pucanja) i zbirno višeboj:

1.Gađanje lovačkim karabinom  slobodan izbor na preko 100 metara (ove godine  nepokretna meta je bila na 125 metara  udaljenost se ne saopstava  takmičarima kao u realom lovu)sa tri metka slobodan izbor maksimalno povećanje opštičkog nišana do 12 puta. U finale ulazi prvih pet i ponovo se puca po tri metka. Boduje se za višeboj i solo.

2.Gađanje lovačkom puškom na nepokretnu metu divljeg vepra na udaljenosti od 45 metara sa dva brenera.Prvih pet ulazi u finale.Boduje se za višeboj i solo.

VIŠEBOJ kada se sabiraju bodovi u oba  gađanja,tako da prvi dobija pet bodova ,drugi 4 boda,treći 3,četvrdi 2 boda i peti  1 bod. Glavni uslov je da takmičar bude prijavljen u obe discipline. Rezultati iz kavlaifikacije se ne računaju u finalu.

Organizator takmičenja je UL Vojvodina Čurug koja baštini tradiciju od 1912. Godine,u istoriji drušva dužoj od jednog veka  između sva svetska rata  čuružani su delovali pod nazivom sokolsko lovačko društvo.Pa  je gađanje karabinom stara sokolska disciplina (400 koraka X svesoklskei slet u Pargu 1938.god)koja se u modernim uslovima odvija kao simulacija lova na srndaća. Istorijski događaj koji je ove godine okupio takmičare vezan je za oslobođenje sela od strane srpskih dobrovoljaca pod vođstvom Vojvode Stevana Petrovića Knićanina  25.8.1849. godine po starom kalendaru. U znak zahvalnosti od Bačvana dobio je lovački stuc  karabin koji se i danas nalazi u vojnom muzju na Kalemegdanu. Dodelu medalja i trofeja izvršio je predsednik Udruženja lovaca „Vojvodina“ Jovan Božić ,a domaćini su imali posebnu kategoriju  Memorijal Duško Markov za najboljeg domaćeg lovca lovačkim karabinom.

REZULZATI TAKMIČENJA U FINALU:

META SRNDAĆA LOVAKIM KARABINOM

  1. Čukvas Marko Novi Banovci  308 30 krugova (solo samo na srndaća) zlatana medalja
  2. Čukvas Miroslav Novi Banovci  223 rem  29 krugova raspucavanje 10,10 (solo) srebrna medalja
  3. Živković Milan Čurug 22250 29 krugaova raspucavanje 10,9 brnozna medalja
  4. Ivanov Dragan Zrenjnanin 28 krugova
  5. Radanović Milenko 27 krugova

META DIVLJEG VEPRA LOVAČKOM PUŠKOM kal 12

1.Milan Živković Čurug polozara  12  (8,4)krugova  zlatna medalja

2.Marko Vranješ  Čurug   bokerica  9 (9,0)krugova srebrana medalja

3.Milenko Radanović Čurug  kombinacija 9  (9,-)krugova bronzna medalja

4.Ćesarov Nikola Čurug bokerica

  1. Radnov Stevan Čurug bokerica

VIŠEBOJ ZBIR BODOVA SA DVA GAĐANJA KARABINOM I LOVAČKOM PUŠKOM

1.MILAN ZIVKOVIĆ 10 bodova  velika zlatna medalja i TROFEJ

2.VRANJEŠ MARKO 8 bodova velika srebrna medalja

3.MILENKO RADANOVIĆ 6 bodova velika bronzana medalja

4.ĆESAROV NIKOLA 4 boda

5.RADNOV STEVAN 2 boda

Dragan Dragin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here