НП ТАРА ДОБИО НОВО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО

260

ЈП ,,Национални парк Тара“ добило је специјализовано возило – ватрогасни камион. Програм набавке возила реализован је из средстава за одрживи развој и унапређење шумарства Републике Србије, на основу Конкурса за доделу средстава за заштиту и унапређење шума.

Добијено возило је марке Rosenbauer – једног од најбољих произвођача ватрогасних возила на свету. Опремљено је врхунском пумпом високог притиска и на себи има цистерну за 2,5 тона воде и 100 литара пенила.

Претходних дана извршена је обука руковођења камионом, што подразумева руковођење пумпом високог притиска, као и осталом пратећом опремом.

,,Набавком специјализованог возила имаћемо већи ефекат гашења шумских пожара у иницијалној фази. Подизањем техничких капацитета знатно ћемо одменити људство и смањити гашење шумских пожара приручним средствима. Такође, јачањем јединица противпожарне заштите ЈП ,,Национални парк Тара“ у знатној мери ће се растеретити ангажовање професионалних ватрогасних јединица.“ – истиче Марко Томић, референт за заштиту шума и противпожарну заштиту.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here