Novi Slankamen: Prvog februara šesnaesti put po redu „ŠAKALIJADA“

1965

Tradicionalna 16. međunarodna lovno-turistička manifestacija pod nazivom „Šakalijada“ biće održana 1. februara u Novom Slankamenu.

Organizator je Lovačko udruženje „Slankamenac“, a očekuje se veliki broj lovaca iz svih krajeva Srbije. Кako je istakao Dražen Кrčelić iz udruženja lovaca reč je o ozbiljnoj manifestaciji sa tradicijom dužom od jedne decenije.

Prema programu organizatora manifestacija počinje već od 8:00 časova ujutru kada kreće registracija gostiju, odnosno lovaca, a bezbednost je najvažnija poručuje Кrčelić i objašnjava dalji protokol.

-Prijem traje do 8:30 a nakon toga svi zajedno idemo do spomenika Bitke kod Slankamena, gde ćemo pripremiti zajednički lovački doručak uz druženje koji će trajati oko sat i po vremena.

Lovački doručak podrazumeva štapove sa slaninom i kobasicom koje pečemo na vatri i to je već uobičajeni ritual među lovcima. Poznato je da ćemo upaliti pet ili šest vatri s obzirom na veliki broj učesnika koji su najavili dolazak kaže Dražen i dodaje da nakon doručka oko 10 časova počinje lov.-Reč je o organizovanoj akciji, gde lovci odlaze u planinu prevozeći se traktorskim prikolicama sa kompletnom opremom, odnosno svetlećim prslucima koji će nam omogućiti vidljivost jer je reč o terenu gde je smanjena vidljivost.

I onda oglašavanjem početka lova kreće hajka na šakala, odnosno kružni lov koji traje nešto više od dva sata. Nakon lova se ponovo vraćamo do spomenika a odatle i do prostorija Doma Hrvatskog kulturno- umetničkog društva „Stjepan Radić“ gde je organizovan svečani ručak koji podrazumeva lovački gulaš ali i druženje uz muziku i tombolu kaže on.

Podetićemo,  „ Šakalijada“ će biti organizovana uz podršku Turističke organizacije opštine Inđija, a organizatori šalju poruku da će se potruditi da opravdaju očekivanja svih učesnika i gostiju .

Izvor: http://www.pazovaindjijavesti.com/

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here