Neverovatna lovačka priča iz Ljube: NAPAD VEPRA POSLE DVA POGODKA, LOVAC ZADOBIO TEŠKE TELESNE POVREDE

8747

Ja sam Milan Brzenac iz Erdevika, član Lovačkog udruženja „Kulina“. Ovo je moja priča, priča o jezivom susretu vepra i mene koji se nije umalo završio kobno.

Lovačko društvo Ljuba, inače u sastavu Lovačkog udruženje „Kulina“ Erdevik, organizovalo je pogonski lov na divlje svinje 3.11.2018. Pozvali su i nas iz Erdevika. Prvo je doček postavljen opkoljen  je jedan teren brdovit i prorastao bagremom i još kojekakvim rastinjem, ja sam bio u pogonu, čim smo krenuli kerovi su posle par minuta podigli prvu svinju i ona je odstreljena u pogonu i sve ostale svinje su odstreljene u pogonu a ne na dočeku.

Kada su psi počeli da laju i teraju ovog vepra ja sam bio na jednoj strmini bagrenjaka a bagrenjak posečen prošle godine i sav prorastao u bodljikave grane jedva sam se provlačio. Medjutim, čujem psi ispod mene teraju svinju sa moje leve strane i prodjoše ispred i po lavežu pasa čujem penju se uzbrdo i vraćaju se prema meni i sve bliže laju, ispravim se ja, stavim pušku u rame kad na četiri metra ispred mene izlazi vepar frontalno i staje i gleda me, ja ga držim na nišanu a on  velik kao „ciganski konj“.

U obe cevi sam imao potkalibarsku municiju Soko srebrni, nišanim pravo u čelo i pucam prvi pa drugi, prvi ga pogadja u čelo ali mu samo skida kožu i odbija se a drugi su mu pronašli negde izmedju leve plećke i vrata. Posle pucanja je samo otresao glavom i jurno na mene. Pošto nisam mogao od bodljikavog granja da pobegnem a ni drveta nije bilo da skočim gurnuo sam dvocevku izmedju nas. Protrčao mi je sa moje leve strane udario me je i odmah podigao  njuškom, na njegova ledja sam pao.  Levom kljovom me je zakačio u levu potkolenicu sa spoljne strane i odmah je slomio, napravio mi je malu rez na kozi a slomio mi je dve kosti, u jednu kost su mi stavili šrafove. Kad sam pao na zemlju sa njegovih ledja on je samo nastavio da trči i moj lovački kum ga je dotukao. Vepar je, kako ovi.moji stariji i iskusniji livci kažu, imao izmedju 7 i 8 godina, oko 200kg ali je bio mršav i neugojen. Na fotografijama vidite odstreljenog vepra i otkuvane kljove.

 

 

 

 

 

 

 

 

Posle su me izvukli i odvezli u bolnicu, i sad oko pola godine neću moći u lov a to mi.je jako žao. Posle je došla policija na uvidjaj ali smo mi bili ispoštovali sve propise.

Zabeležio: J.T.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here