Mošorin: BLIZU ISTUPANJA IZ „ŠAJKAŠKE“

1633

Slava Lovačkog društva „Fazan“ iz Mošrina, Sv. Nikola letnji svečano je obeležena u lovačkom domu. Gosti na slavi su bili pobratimi iz  Bele Palanke  i okolnih lovačkih društava i udruženja. Bila je to prilika da popričamno sa Milanom Milinovim o trenutnim dešavanjima u ovom lovačkom društvu.

Poznato je da je LD „Fazan“ Mošorin u sastavu LU „Šajkaška“ iz Titela ali..

– Postojeća organizacija nas mnogo koči u svim oblastima  a posebno kada je uzgoj divljači u pitanju, donošenjem loših odluka, nečlanstvo u LSV kao i određivanje članarine po hektaru vrlo loše će uticati na Mošorin.  Imamo situacije da pojedina lovačka društva u našem udruženju malo unose a onda se žale da ne namju šta da love, i sad bi da love tamo gde ima a tamo ima zato što se dobro radi i ulaže. To je upravo razlog što smo vrlo blizu ostvarenja ideje da izađemo iz članstva u LU „Šajkaška“ Titel i da se mi formiramo kao posebno lovačko udruženje, rekao nam je predsednik mošorinskog lovačkog društva Milan Milinov.

Kako nam za kraj reče ulaganja će se nastaviti kroz kupovinu još zemljišta i povećano unošenje fazanske divljači. Sve to zajedno učiniće još jačim buduće lovačko udruženje a pri tome održati dobre komšijske odnose sa drugim lovačkim društvima. Podsećamo iz Lovačkog udruženja „Šajkaška“ Titel već su se izdvojili lovci Titela i formirali Lovačko udruženje „Šljuka“.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here