ЛУ „ВОЖД – ЛОВ“ ИЗ РАКИНЦА – НОВА ЧЛАНИЦА ЛСЦС

860

 Ловачко удружење „Вожд – лов“ из Ракинца, као нова чланица, придружило се Ловачком савезу Централне Србије.

Ово ловиште у површини од 8.774 хектара, које носи назив „Попово брдо“, налази се у јужном делу општине Велика Плана. Како аутопут дели ловиште на два дела, оно је подељено и на два ревира. Граничи се са ЛУ „Поморавље“ Велика Плана, ЛУ „Јасеница – југ“ Смедеревска Паланка, ЛУ „Градиште“ Рача, ЛУ „Лапово“ Лапово и ЛУ „Мика Брада“ Свилајнац.

Ово Ловачко удружење има око 150 чланова, организованих у пет ловачких секција: „Срна“ Марковац, „Напредак“ Ново Село, „Препелица“ Ракинац, „Карађорђе“ Радовање и „Купусина“ Купусина.

Управни одбор Ловачког удружења чине: Дејан Манојловић, председник, Ивица Тодоровић, заменик председника и чланови Никола Аничић, Славољуб Недељковић, Александар Рајчић и Ненад Илић. Председник Скупштине је Драгољуб Савић из Новог Села.

Стручну службу чине Горан Брејић, управник ловишта и ловочувар Бранислав Лазовић.

Ловачко удружење газдује са дивљом свињом, срнећом дивљачи, зецом, фазаном, пољском јаребицом и прелетном дивљачи. Шакал је овде у великој експанзији мада има и лисица.

Приоритет овог ловишта је комерцијални лов срндаћа, у солидној трофејној вредности. Фонд зеца је обновљен, посебно имају у виду да се лови само једне недеље.

Проблем у овом ловишту је што магистрални путеви пресецају ловиште и чести су удеси возила и срнеће дивљачи.
Св. М.

Izvor: Lovački savez centralne Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here