LSS: POSLE REGATE NA DRINI SLEDI GUČA

1866

Drinska regataKako Lorist nezvanično saznaje Dragan Šormaz, predsednik Lovačkog saveza Srbije nastavlja sa slavljem, posle „Drinske regate“ u Bajinoj Bašti proslava 120 godina saveza nastaviće se u Guči, na Saboru trubača. Po onoj narodnoj „kad je džaba i sirće je sklatko“ žurka se nastavlja. 

Prema našem izvoru zakup splava na regati koštao je 1500 evra a koliko je koštala hrana i piće nismo uspeli da saznamo. A tamo se i jelo i pilo, čak i roštiljalo. Ne znamo ni koliko je koštala muzika na samom splavu jer su izabranici Dragana Šormaza uživo uživali u harmonikašima. U večernjim satima organizovana je i večera. Prema onome što saznajemo njih dvadesetak su i prenoćili u okolini Bajine Bašte. Naravno besplatno.

Interesantno je naravno i  ko su bili gosti na splavu, iz Vojvodine njih dvoje, iz Lovačkog saveza centralne Srbije predsednik saveza ali i predsednik Skupštine. Dvoje predstavnika iz LSKiM. Njih šestoro je bilo iz UO LSS.  Vašem izveštaču je važna i činjenica da su na splavu bili i oni ljudi koji bi rado smenili Dragana Šormaza, toliko o iskrenosti.

Kako Lorist nezvanično saznaje domaćin na regati je bilo Lovačko udruženje „Mileta Polić- Bata“ iz Ljubovije i da je to udruženje pokrilo deo troškova ove proslave na Drini. Ko će biti u Guči videćemo. Tek slavlje se nastavlja.

Pri  svemu ovome kasa LSS je prazna, ne pokrivaju se osnovni troškovi  a dugovi rastu.  Jedan član UO LSS koji je želeo da ostane anoniman rekao nam je da su za plate u prošlom mesecu  pare pozajmljene. Prema ovom izvoru LSS i ove godine namerava da iz Fonda za razvoj lovstva u Srbiji uzme pozamašnu sumu novca, što za krpljenje budžetskih rupa što za proslavu jubileja. Podsećamo, prošle godine iz ovog fonda LSS je isisao čak 11 miliona dinara i na taj način umanjio sumu koja je namenjena lovačkim udruženjima da u svojim lokalnim sredinama unaprede lovstvo.

Ima li kraja ovakvom vođenju saveza.

Fotografiju koju objavljujemo skinuli smo sa FB i profila Dragana Dodića, člana UO LSS.

J.T.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here