Krčedin: PEVALO SE I KUVALO U SLAVU LOVA

1974

krcedin-kuvanje-paprikasaU Krčedinu je u subotu, 10.9.2016 godine održana je druga po redu lovačka manifestacija „ Takmičenje u kuvanju lovačkog paprikaša“. Organizatori su bili Restoran „Lovačka priča“ i Lovačko udruženje „Krčedin“ iz Krčedina. Ove godine svečanost ovog takmičenja uveličalo je Kulturno umetničko društvo Osnovne škole „22 jul“ iz Krčedina“ koji su izveli splet pesama i igara iz Srbije.

pobednik-kuvanja-paprikasa-u-krcedinu U takmičenju u kuvanju lovačkog parikaša učestvovalo je 18 ekipa a među njima primetili smo pored domaćih i ekipe iz Zemuna, Beograda, kao i ekipu iz Bočara i Novog Miloševa. Organizator restoran „Lovačka priča za pobednike ove godine priredio je tri nagrade a prva je bila vazdušna puška, druga klub sto od janjevine i treća lovački nož. Tročlana komisija je ocenila sve skuvane paprikaše i na kraju proglasila pobednike.

Ove godine najbolji lovački paprikaš skuvala je ekipa domaćina iz Krčedina koju je predvodio lovac Milan Vorkapa, drugo mesto pripalo je ekipi Bočar-Novo Miloševo a treće takođe su osvojili članovi ekipe iz Krčedina.

Takmičenje je pratla mnogobrojna publika kao i veliki broj gostiju koji su za ovaj dan pristigli u ovo predivno sremačko selo na obali Dunava. Sve u svemu bilo je sem takmičarski i veoma svečano i veselo uz dobro druženje.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here