Krčedin: Branislav Tuvedžić, ove godine slavlje, 50 godina lova

2099

20160726_113838

Branislav Tuvedžić lovac u Lovačkom udruženju „Krčedin“ iz Krčedina proslaviće ove godine 50 godina od kada se bavi lovom. Branislav ili Brane a zovu ga i Baba, ima 75 godina a lovom se počeo baviti daleke 1966 godine. Lovio je Brane svuda, od Slovenije, Rusije, BiH, Makedonije, Hrvatske i naravno svuda po našoj zemlji.


20160726_113624
20160726_113659Sudeći po kolekciji trofeja koje smo videli u njegovoj lovačkoj sobi ali i u mnogo drugih soba Brane se baš nalovio, od jelena, srndaća, divljih svinja do tetreba. Impozantna je i kolekcija trofeja srndaća i divljih svinja. Posebno je ponosan na kolekciju prepariranih ptica i svih drugih preparata koje mu je radio čuveni novokneževački preparator Radivoje Jančić-Braca.

  • Ove godine punim 50 godina aktivno se baveći lovom koji je za mene predstavljao skoro sve u životu. Lovio sam svuda, doživeo nezaboravne trenutke sa prijateljima. Razmišljajući kako da obeležim ovaj veliki jubilej odlučio sam da napišem kratku monografiju, da ljudima ispričam svoje doživljaje i pokažem očaranost lovom. Biće to monografija koja će čitati buduća pokoljenja ali sigurno će biti i za moje unuke podsticaj da nastave da se bave lovom, rekao nam je Tuvedžić, ugledni i veliki domaćin iz Krčedina.

U Tuvedžiću smo već pisali, jer je na svom imanju podigao farmu poludivljih svinja, hteo je divljih ali po našim zakonima nije moglo.

J.T.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here