Kragujevac: ODSTRELJENA GRDOSIJA OD VEPRA

3871

divlji veparU noći  7. juna, sreća se osmehnula  kragujevačkom  lovcu Goranu Kragoviću, koji je sa jednom metkom odstrelio divljeg vepra na Grošnickoj čuki. Ova grdosija merila je okruglo 200 kilograma. Trofej se trenutno obrađuje a koliko će meriti saznaćemo uskoro. Poslednji odstreli krupne divljaviči pokazuju pun visoki kvalitet  lovišta  Lovačkog udruženja  “Sumadija” Kragujevac.

Vepar u KragujevcuPo rečima okupljenih oko ovog vrednog ulova: Milosava Zimonjića, predsednika, Dragana Guberinića, sekretara i Čekanovića, člana UO, kao i predstavnika Stručne službe: Siniše Nedeljkovića, upravnika i Zorana Simovića, lovočuvara, ovakvi ulovi više nisu retkost u ovom bogatom šumadijskom lovištu, kroz koje danas rado prolaze i mnogi lovci turisti.

 

Kragujevac je inače kolevka srpskog lovstva, formiranjem prve Kragujevačke lovačke družine, 9.septembra 1887.godine, postavljeni su temelji organizovanog lovstva u Šumadiji. Kragujevčani su 3.oktobra 1903.godine, prvi za svog zaštitnika proslavili  Sv. Jevstatija. Na njihovu  inicijativu, kao i kasnije formiranih družina u Beogradu i Nišu, u Brzanu je 13.oktobra 1896.godine, formiran Savez lovačkih udruženja u Kraljevini Srbiji.

S.M.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here