Kanjiža: JEDNA OD NAJBOLJIH GODINA

1709

Lovačko udruženje „Kanjiža“ iz Kanjiže imalo je ove godine jedan od najboljih odstrela u svojoj istoriji. Prema rečima Dušana Nićiforovića, upravnika lovišta u ovom lovačkom udruženju zahvaljujući jakoj zimi srndaći su ove godine izuzetno teški.

– Uz to treba reći da  smo pravilno reagovali u teškim zimskim uslovima. Pored zrnaste hrane iznosili smo  i koncentrat za srneću divljač pomešan sa solju. Samo u janurau izneli smo jednu tonu koncentrata. A sve to zajedno rezultiralo je izvanrednim trofejima ove godine, rekao nam je upravnik Nićiforović.

Ove godine i momentu naše posete bilo je odstreljeno 62 srndaća od planiranih 90. Četiri trofeja bili su u zlatu a najjači je odstreljen u Horgošu sa 153,52 CIC poena.

Lovačko udruženje „Kanjiža“ Kanjiža gazduje lovištem od 37.000 hektara i u svom članstvu ima 230 lovaca.  Prema poslednjem brojanju oni gazduju sa populacijom srneće divljači koja broji 1600 grla.

– Ovogodišnji odstrel govori da je više od 30% grla odstreljeni srndaća  bilo u medalji. Osim dobre zimske prihrane ovde se vodi izuzetno računa o stručnom sprovođenju selekcije gde se osim dovođenja polne strukture u normalan odnos 1:1 vadi i sve ono što nije perspektivno za dalji uzgoj, kaže Boris Bajić iz preduzeća Jelen koji je inače ovde član i pomaže stručnoj službi.

Ove godine  odstrel  je ostvaren sa gostima iz Austrije, Italije i Hrvatske a realizaciju je omogućila somborska agencija „Tre stelle“ sa kojom kanjižani imaju korektne i dobre odnose već dugi niz godina.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here