Ivanjica: Svečano obeležen jubilej, 120 godina postojanja

1268

Lovačko udruženje „Čemernica” iz Ivanjice jedno je od starijih u Srbiji, početkom septembra ove godine je obeležilo 120 godina postojanja. Povodom jubileja organizovana je proslava na kojoj su dodeljena priznanja ljudima koji su doprineli radu udruženja koje broji više od 500 članova.

Na prostoru lovišta „Čemernica” postoji veliki broj lovnih objekata, ali i različitih vrsta divljači koje se tu gaje, kaže Milinko Mijailović, predsednik Skupštine ovog Udruženja.

Mesta ima za sve: Od jarebica do predatora, ali i pasa lutalica

– Uz pomoć prijatelja iz cele Srbije, mi smo doneli u prihvatilište oko 150 grla srneće divljači koje sada gajimo. Pored toga, učestvovali smo na različitim konkursima koje raspisuje država i kupovali smo određene količine crne divljači, tj. divlje svinje. Takođe imamo medvede, zečeve, jarebice i fazane koje kupujemo svake godine i imamo prihvatilište za njih. Tu su i predatori, vukovi, šakali, ali i psi lutalice koji prave probleme ne samo lovcima, već i stanovnicima Ivanjice. Imamo i veliki broj lovnih objekata. Pored Lovačkog doma, imamo još nekoliko kuća na terenu, veliki broj samostalnih čeka i hranilišta za sitnu i krupnu divljač. Svake godine posejemo tri do četiri hektara zobi i raži, kupimo 20.000 kilograma kukuruza i oko 1.500 kilograma soli. Trudimo se da divljač uvek ima hranu, ali i da uživamo u aktivnostima kojima se bavimo, kaže Mijailović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here