ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖЕН ТАКМИЧЕЊЕМ У СТРЕЉАШТВУ „СРЕТЕЊЕ 2016“

1175

Турнир се одвијао у празничној атмосфериНа трап стрелишту „Ловачка шума“ у Барајеву одржан је традиционални трап турнир поводом Дана државности Србије „СРЕТЕЊЕ“ који се, већ 10. пут за редом, у организацији Стрељачког клуба „Барајево“ одржава сваке године 15. фебруара.

Државни и верски празник „Сретење Господње“ ловци и стрелци на летеће мете – глинене голубове, искористили су на ловцима својствен начин – такмичење у стрељаштву и добро дружење, код већ добрих домаћина ловаца ЛУ „Мића Поповић“ и стрелаца СК „Барајево“.

Такмичење је организовано у екипној и појединачној конкуренцији за категорије сениора  и категорију дама који су гађали серију од 15 глинених голубова.

После узбудљивог надметања 68 стрелаца и 16  екипа коначан пласман је био следећи:

 

И даме су распуцавањем одредиле пласман - Тијана Николић и Николина БлагојевићДАМЕ ПОЈЕДИНАЧНО:

 1. Николина Благојевић (Добановци)——————8 + 1  голубова,
 2. Тијана Николић (Барајево)—————————–8 + 0  голубова и
 3. Александра Маљковић (Железник)——————8  голубова.

 

Даме су биле потпуно изједначене, па је пласман решен распуцавањем. Најуспешнија је била Николина Благојевић из Добановаца.

 

СЕНИОРИ ПОЈЕДИНАЧНО:

Пласман       име  и презиме              квалификације  полуфинале   финале

 1. Станимир Матановић (Добановци)—-15——-11——-11 + 2  голубова,
 2. Милош Алексић (Чачак)——————-15——-13——11 + 1 голубова,
 3. Владимир Лукић (Српски Милетић)—15——–10——13 голубова,
 4. Зоран Лазаревић (Топола)——————15——–10——09 голубова,
 5. Зоран Лукић (Железник)——————–15——–09—- голубова,
 6. Владимир Петковић (Барајево)————14———08—- голубова.

У мечу за 1.место победио је Станимир Матановић голубом више од Милоша АлексићаОвај зимски изузетно леп дан донео је и изузетно добре резултате тако да је било 5 стрелаца са погођених свих 15 голубова у квалификационом делу и они су ушли у полуфинале. За улазак још једног такмичара распуцавало је 9 стрелаца који су имали по 14 голубова. Након полуфинала у меч за 3. место пласирали су се Владимир Лукић и Зоран Лазаревић а у меч за 1. место пласирали су се Станимир Матановић и Милош Алексић. У том мечу поново је био изједначен резултат па је победу бољим  распуцавањем однео Станимир.

СЕНИОРИ ЕКИПНО:

 1. „Барајево – 1“ – Барајево, (у саставу: Душан Николић, Милош Васић и Слободан Николић)………………………………………………41 голубова, 
 1. „Обреновац“ – Обреновац, (у саставу: Бранислав Ранчић, Урош Милосављевић и Радован Милосављевић)…………….40 +12 голубова и
 1. „Топола“ – Топола, (у саставу: Зоран Лазаревић, Зоран Алексић и Драган Јанковић)………………………………………………………………40 + 11 голубова.

 Веома изједначени екипни резултати решени су „распуцавањем“ за 2. место између екипа Обреновца и Тополе. Победили су обреновчани са „само“ једним голубом више.Проглашење најбољих стрелаца и уручивање пехара, медаља и диплома обављено је у ресторану „Гурман“ у Мељаку где је уз ручак наставило дружење.

Душко Илић

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here