Čurug: Održana manifestacija „Lovac na čeki“

2130

Učesnici, ČurugU Čurugu je u organizaciji Udruženja lovaca „Vojvodina iz Čuruga 31.7.2016 godine održana prva lovačka manifestacija „Lovac na čeki“ na kojoj se takmičilo u pucanju statične mete srndaća.

Učestvovalo je 19 takmičara uz sunčano i pomalo vetrovito vreme, upravo onako kako bi bilo da je u pitanju pravi lov.

Učesnika je bilo iz Novog Sada, Čerevića, Požarevca, Batajnice, Pudaraca, Vlaške, Novih Banovaca, Belegiša i Čuruga. Pucalo se tri metaka slobodan izbor karabina i municije sa opštičkim nišanom na siluetu srndaća na udaljnosti koja nije saopštena takmičarima. Signal za početak pucanja je davao predsednik komisije za lovno streljaštvo iz vabilice za srndaća.Primenjivan je pravilnik o bezbednosti u lovu koji obavezuje sve lovce da pre početka lova izvrše probni hitac i tako obaveste lovočuvara da su pristuni u lovištu.Lovočuvar na takmičenju bio je Milan Živković,a predsednik Udruženja lovaca  Vojvodina Jovan Božić. Komisiju lovno streljaštovo koji su sve ovo osmislili čine Dragan Dragin Predsednik, članovi Tomislav Tapavica i Goran Micić.

Za drugo mesto se pucalo dva puta po jedan metak čime je takmičenje dobilo posebnu draž. Proglašenje pobednika izvrešno dodelom medalja,zahvalnica i diploma u lovačkom domu u selu.

Komisija za lovno streljaštvo je sačinila propozicije koje od sportskih rekvizita samo dozvoljavaju upotrebu antifona,a sve ostalo klasična lovačka oprema.Ukoliko bude bilo dovoljno sredstava naredne godine biće organizovana i disciplina pokretna meta silueta divlje svinje.

Pobednici ČurugRezulatati:

1.mesto Miroslav Lazić iz Belegiša 29 bodova  LU Stara Pazova krabin  8×57

  1. mesto Miroslav Čukvac iz Novih Banovaca 28 bodova posle raspucavanja 17 kal.223
  2. mesto Nebojša Bunčić iz Čuruga 28 bodova posle raspucavanja 7 kalibar 7,6

Pobednik ČurugPriznanja pobednicima uručio je predsednik Udruženja lovaca „Vojvodina“ Čurug Jovan Božić koji je ovom prilikom rekao da je zadovoljan brojem učesnika obzirom da je ova manifestacija prvi put održana i da se sledeće godine nada masovnijem odzivu.

 

Posle svečanog uručenja priznanja druženje je nastavljeno u lovačkom domu uz muziku i dobar lovački paprikaš.

Dragan Dragin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here