Ćićevac: Napredak u Lovačkom udruženju „Hajduk Veljko“

1211

Lovačko udruženje „Hajduk Veljko“ iz Ćićevca osnovano je još davne 1900. godine i jedno je od najstarijih u našoj zemlji. Ove godine izgrađena je upravna zgrada, koja je svečano otvorena od strane predsednika Lovačkog sazveza Srbije Dragana Šormaza, na dan lovačke slave Svetog Jevstatija. Veliki doprinos, u vidu spozorstava, dali su članovi i prijatelji ovog Udruženja.

Udruženje poseduje i svoju fazaneriju u sastavu koje je i zgrada za dnevni boravak i apartmani za prenoćište lovaca turista. U sastavu kompleksa fazanerije je i hladnjača za prihvat odstreljene divljači. Brojne zatvorene (zimske) čeke i hranilišta za krupnu i sitnu divljač nešto je čime se ovo Udruženje ističe i preporučuje lovcima kojima je lov sa čeke omiljen.

Predsednik Udruženja Milija Đorđević, kome je i ove izborne godine produžen mandat, o rezultatima rada Udruženja kaže:

– Postignuti rezultati i rejting koji je naše Udruženje steklo, posledica je pre svega složnog rada i nesebičnog zalaganja svih njegovih članova. Posebno me raduje što je sve više mladih zainteresovano za funkcionisanje Udruženja i što su uvek tu da priteknu u pomoć stručnoj službi kada je to potrebno.

Na kraju ističe i da je iza  Udruženja bila veoma uspešna lovna godina, iako ona još uvek traje.

Dragoljub Đokić Gagi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here