ČAČANI UNELI ŽIVE ZEČEVE

2325

Čačak maloLovačko udruženje „Čačak“ iz Čačka unelo je u svoje lovište ove jeseni 27 živih zečeva. Na ovaj način ispoštovana je skupštinska odluka da se ove godine unese živa divljač.
– Doneli smo odluku da ove jeseni unesemo žive zečeve i 1000 fazana za reprodukciju sledećeg proleća. Ovaj deo upravo smo uradili mada nam je bila želja da unesemo više zečeva. Na žalost nije se moglo više uhvatiti obzirom da ih ni u Vojvodini nema u onoj meri koja bi omogućila masovnije hvatanje. Ipak zahvalni smo novosadskoj firmi „Omorika“ koja nam je obezbedila živu divljač iz lovišta u Mošorinu, rekao nam je Ljubiša Milovanović, predsednik lovačke sekcije „Kablar“ i predsednik komisije za nabavke u čačanskom lovačkom udruženju.
Lovačko udruženje „Čačak“ gazduje lovištem od 32.000 hektara i u svojim redovima ima 650 lovaca. Kako su nam rekli, obzirom na činjenicu da su fondovi zečije populacije značajno oslabljeni ovo će predstavljati veliki pomak u oporavku brojnosti zeca. Zečevi su inače pušteni na teren lovačke sekcije „Kablar“.
JT.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here