BRATSKO DRUŽENJE LOVACA BIHAĆA I BAČKE TOPOLE

1573

Davne 1976 godine prošloga veka Lovačka udruženja iz Bihaća i Bačke Topole potpisali su povelju o bratimljenju a pre devet godina je i obnovili. Od tada se intenzivno druže i po petnaestak lovaca svake godine idu u posete jedni drugima. Ta druženja kako nam rekoše predstavljaju nešto ne samo za ponos nego i dokaz da lovce ne može rastaviti ništa, ni ratovi, ni granice pa ni politika i političari, lov je za njih uvek bio svetinja iznad toga. Ovakvom druženju lovaca Bihaća i Bačke Topole prisustvovala je i naša ekipa, ovog puta u Njegoševu gde je u ime Lovačkog udruženja „Panonija“ Bačka Topola domaćin bilo Lovačko  društvo „Fazan“ Njegoševo. U ime udruženja domaćin je bio predsednik Miša Savić a u ime lovačkog društva predsednik Endre Šiković. Dvanaestočlanu ekipu iz Bihaća predvodio je predseemdnik Lovačke organizacije Gavrilo Softić.

bihaaniLovačka organizacija „Bihać“ iz Bihaća gazduje sa lovištem od 64.000 ha a gazduju sa divljim svinjama, srnećom divljači, tu su naravno i vuk pa medved ali i ris.

Ovakva druženja i razmjena iskustava  su pravo bogastvo za nas i naše lovce. Uvek se radujemo ili dolasku naših pobratima u Bihać ili našem odlasku u Vojvodinu. Tek, sledeće godine će na poseban način obeležiti deset godina od ponovne uspostave bratskih odnosa i to propratiti na jedan zaista impresivan način, rekao je ya naš list predsednik Lovačke organizacaije „Bihać“ iz Bihaća Gavrilo Softić.

Lovci Bačke Topole i Bihaća proveli su predivna tri dana u druženju, priči i naravno prepričavanju lovačkih zgoda i nezgoda. Na obostranu sreću i zadovoljstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here