Boka: LOVNI TURIZAM JE PRIORITET

1387

Lovačko društvo „Fazan“ u Boki proizvodi fazansku divljač u sosptvenoj režiji, godišnje do 3000 fazanskih pilića. Njih 2200 završavaju u sopstvenom lovištu a višak ide na tržište. Za te potrebe lovci Boke poseduju volijeru za matično jato i uzgoj fazana, inkubatorsku stanicu kao i baterijsko uzgajalište za fazanske piliće. To već godinama funkcioniše besprekorno. To ovom lovačkom društvu omogućava da lovna sezona na ovu vrstu divljači traje punu sezonu, bez prestanka.

Ipak najveća atrakcija ali i po prihodu najvažnije dolazi iz lovnog turizma kroz odstrel divljih svinja. Tako je u Lovačkom društvu „Fazan“ iz Boke ove godine organizovano tri pogonska lova na divlje svinje u kome je učestvovalo oko 140 lovaca iz cele Srbije. Prvi lov je doneo odstrel četiri divlje svinje, drugi osam a treći čak devet grla. Da napomenemo u tom trećem turističkom lovu učestvovalo je 60 lovaca. Inače u  u celom Lovačkom udruženju „Gornji Tamiš“ odstreljeno je ukupno 140 divljiah svinja.

– Turistički lovovi, a posebno na divlje svinje kojih u našem lovištu ima u zavidnoj brojnosti omogućava pristojan priliv sredstava a sve to daljem omogućava jedno lepo poslovanje kako lovačkog udruženja tako i našeg lovačkog društva. Mislim da Lovačko udruženje „Gornji Tamiš“ i Lovačko društvo „Fazan“ Boka mogu biti dobar primer drugima kako treba raditi i stvarati u lovstvu, rekao je za LN Branislav Arađanski, predsednik Lovačkog udruženja i lovačkog društva u Boki.

I zaista, domaćinski pristup ima za rezultat uspeh a ovde u Boki je vidljiv na svakom koraku.

Dejan Milkov

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here