Beograd: MEMORIJALNI LOV ZA NIKOLU IVKOVIĆA

1379

U znak sećanja na tragično priminulog velikog lovca i privrednika, Nikole Ivkovića, organizovan je prigodan lov na crnu divljač. Drugari, prijatelji, poznanici i svi oni kojima je pokojni Nikola bio drag, želeli su da se okupe u nekom lovnom reviru i njemu u čast održe lov u kome će izraziti pietet i evocirati uspomene nekom sa kim su provodili nezaboravne trenutke i ko im je bio srodna duša. Ideja je potekla od grupe lovaca koji se redovno okupljaju u Lovačkom Pab-u, koji je na istoj lokaciji gde se nalazila i čuvena prodavnica Balkan Hunter-a. Odlučeno je da se organizuje izlazak na divlje svinje pogonom i dočekom pošto je Nikola voleo ovakvo izvodjenje lova. Predlog je ubrzo naišao na veliki odziv kod svih onih koji su ovim putem želeli da pruže omaž velikom lovcu. Organizaciju lova je preuzelo Lovačko Udruženje „Džoni Hanter“ koje je i osnovano u cilju negovanja dela i imena pokojnog Nikole. Rešeno je da se od sada pa na dalje svake godine organizuje jedan zimski lov pod imenom „Memorijal Džoni Hanter“.

Ovogodišnji je održan dana 02.12.2017. na terenima kojim gazduje Lovačko Udruženje „Beograd“, tačnije u reviru „Sefkerinski Rit“. Učešće je uzelo oko 60 lovaca, uz 10 pogniča sa oko 10-tak pasa. Vreme je bilo gotovo idealno, uz malo vetra ali ne preterano hladno. Revir je bio savršen za izvodjenje lova, obrastao gustišem, šumom i visokim bagremcem a oivičen nasipom reke Tamiš. Pre postavke štanda i rasporeda pogoniča, tu na samom terenu, izvedena je je pozdravna reč organizatora. Zatim se pristupilo izvodjenju parastosa sa prisustvom sveštenog lica uz evociranje sećanja na pokojnog Nikolu. Lov je protekao u dobroj organizaciji a poseban naglasak je dat na disciplini i bezbednosti tokom lova. Teren je obilovao kretanjem crne divljači i lavežima pasa. Odstreljeno je 4 divlje svinje, bilo je i promašaja. A bilo je i dogodovština, šala i žala za ne iskorištenim situacijama.

Lov je završen u 15h.a lovci su krenuli na „treće poluvreme“ u organizovanoj koloni put Kovilova. A na Kovilovu, u prostorijama Doma LU „Beograd“, nastavljeno je druženje uz bogatu trpezu, muziku i dobro raspoloženje. Opšti zaključak svih prisutnih je da je „Memorijal Džoni Hanter“ uspeo u svakom smislu te reči a da oni koji su bili sprečeni da dodju, izgubili su jedan nezaboravni dan koji je protekao u sećanju na prijatelja, druga, lovca a pre svega na velikog čoveka, Nikolu. Redakcija se zahvaljuje Vladanu Ristiću-Rikiju i Ćirić Darku na dostavljenim detaljima sa ovog Memorijala.

Predrag Djurdjev

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here