Barajevo: Uneli 3000 fazanskih pilića

1886

Prijem fazana u BarajevuLovačko udruženje „Mića Popović“ iz Barajeva prihvatilo je 21.8.2016 godine  3000 fazanskih pilića starosti 10 nedelja. Fazančiće je isporučila firma „Omorika“ iz Petrovaradina čija se proizvodnja ove godine meri na 35.000 fazana. Činu prihvatanja i raspodele po sekcijama prisustvovali smo i mi.  Čitava akcija organizovana je ispred prelepog lovačkog doma koji krasi izvanredno uređeno strelište za leteće mete a sve je smešteno u šumici površine četiri hektara koja je u vlasništvu lovačkog udruženja.

Lovci Barajeva gazduju na 20.000 hektara lovne površine i u svom sastavu imaju 17 lovačkih sekcija. Umaju 15 izgrađenih prihvatilišta za fazansku divljač i od juče se u njima organizovano čuva fazanska mladež. Ono što smo videli, fazanski pilići su izvanrednog kvaliteta  i sad sve zavisi od daljeg čuvanja u volijerama kako bi 450 barajevskih lovaca imali uspešnu jesenju i zimsku sezonu lova na fazana.

Ovo je inače poznato lovište za srneću divljač a blizina velikog grada prema rečima Slobodana Nikolića. predsednika Lovačkog udruženja „Mića Popović“ Barajevo  to nije smetnja da se sve vrste divljači normalno razvijaju u ovom zaista savršenom ambijentu. Nagla urbanizacija u okolini Beograda ovde nije ostavila većeg traga a za eventualni krivolov obezbeđen je video nadzor u samom lovištu što omogućava upravniku lovišta i lovočuvaru da se uspešno bore protiv krađe.

J.T.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here