Badovinci: Održan grupni lov „DRINSKA LISICA 2017“

1797

DSC_0012U organizaciji Lovačkog udruženja „Mačva“ Bogatić i Lovačke sekcije Badovinci na terenima Badovinaca i Salaša održan je četvrti po redu grupni lov „Drinska lisica 2017“. Oko 250 lovaca iz Mačve i okolnih lovačkih udruženja okupilo se u Badovincima u ranim jutarnjim satima i uz izvanrednu organizaciju i dobro raspoloženje kao i predivno prohladno i sunčano vreme izrazili zadovoljstvo ponovnim viđanjem i zajedničkim lovom.  

Za ovu priliku u lovu su se okupili pored domaćih lovaca i lovci iz Loznice, Šapca, Lipolista, Vladimiraca, Krupnja i Sremske Mitrovice. Zbog složene procedure prenošenja oružja preko granice lovci iz Republike Srpske pojavili su se kasnije samo na ručku. Jedan broj lovaca je kasnio na početak, posebno oni iz Valjeva, zbog poledice na putevima koja je bila tog jutra.

DSC_0005Goste  je na početku pozdravio predsednik Lovačkog udruženja „Mačva“ Bogatić Dragan Ružić koji je najavio lov na lisicu i upozorio lovce na održavanje potrebne discipline kao i vođenja računa o bezbednosti u samom lovu. On je svim lovcima čestitao Novu godinu i poželeo uspeh u novoj lovačkoj sezoni.

 

DSC_0026DSC_0033Pod veštim vođstvom upravnice lovišta Biljane Gišić naprevljen je raspored odlaska lovaca na doček i pogon a domaćini, Lovačka sekcija Badovinci su obezbedili prevoz, uključujući čak i jedan autobus.

16107539_361270754254882_4326073309448681251_oTek organizacija je tekla „kao po loju“ kako to naš narod kaže. U lovu je bilo i 23 psa goniča, tek da se zna da je gonič u Mačvi cenjena rasa. Lov je protekao onako kako to i priliči, odstreljeno je šest lisica a najuspešniji lovci dobili su pehare.

Po završetku lova, za sve goste i domaće lovce upriličen je zajednički svečani ručak uz dobru muziku i bogatu trpezu. Nije izostala ni lutrija a najsrećniji lovac poneo je kao nagradu lovačku pušku.

Na kraju da pomenemo da je ovu izvanrednu organizaciju grupnog lova „Drinska lisica 2017“ pomogla Opština Bogatić i Turistička organizacija Opštine Bogatić.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here