Bačka Topola: Studenti lovnog turizmma u poseti lovištu “Panonija”

2206

Udruženje Lovaca ‚‚Šoljom‚‚ Novo Orahovo u okviru Lovačkog udruženja “Panonija” iz Bačke Topole dana 24.05.2017. godine ugostilo je studente Prirodno-Matematičkog fakulteta iz Novog Sada. Studenti smera “organizator lovno turističke delatnosti” u okviru terenskih vežbi ‚‚lovišta Vojvodine‚‚ posetili su lovni revir Novo Orahovo. Druženje je započelo dobrodošlicom u lovačkom domu, da bi se potom nastavilo gozbom u lovnom reviru ispod čeke visoke 8 metara. 13 studenata druge godine na čelu sa profesorima Vladimirom Marković i Milutinom Kovačević, na naše veliko zadovoljstvo  su već drugu godinu za redom gosti lovišta “Panonija 2”, što ujedno doprinosi jačanju prijateljstva i sve bolje buduće saradnje.

Nakon sjajnog druženja u prirodi, uz bogatu trpezu u lovačkom duhu, studenti su obišli hranilišta za visoku divljač, kao i volijeru sa matičnim jatom fazana. Na žalost loše vremenske prilike koje su usledile u poslepodnevnim časovima nisu dozvolile da se poseti volijera za podivljavanje fazanske divljači, zasađena remiza kao i jedna interesantna turistička atrakcija Tisino drvo staro oko hiljadu godina. Obzirom da se radujemo ponovnom susretu sledeće godine, sigurni smo da ćemo nadoknaditi ono što nismo uspeli da obiđemo ovom prilikom.

Pored interesovanja i želje profesora Vladimira i Milutina da predstave lovište “Panonija1” i  “Panonija 2” svojim studentima na čemu smo im izuzetno zahvalni, pravi doživljaj studenata svakako ne bi bio moguć da se za samo gostoprimstvo nisu pobrinuli domaćini Milimir Petković– predsednik L.U.”Panonija”, Rade Vukas – lovočuvar, Borivoje Cvetković – predsednik U.L.”Šoljom” Novo Orahovo, Šandor Kiš – lovomajstor, Robert Činčak– sekretar U.L.”Šoljom”, Robert Nađ, Robert Saloki – lovci, kao i jedna od bivših studenata PMF-a pomenutih profesora, Ivana Simendić zaposlena u L.U.”Panonija”.

Celu priču približićemo sjajnim fotografijama zabeleženih u lovištu tokom posete studenata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here