Bačinci: IZVANREDAN LOV SA GOSTIMA IZ MODRIČE

1390

Lovačko društvo Bačinci imaju malo ali uredjeno lovište i sastavni deo su Lovačkog udruženja „Srem“  Šid.  Geografski su smešteni uz komunikaciju Kuzmin–Šid. Lovačka družina broji tek nešto više od dvadesetak članova. Gazduju na oko 2500ha lovno reproduktivne površine. Lovište im je tipično ravničarsko, ispresecano irigacionim kanalima i malim parcelama remiza. Jedan deo gornjeg revira je pošumljen na oko 20 ha. Teren je idelan za uzgoj zeca, fazana i srneće divljači. Crnu divljač love u prolazu. Godišnje unose 50-100 odraslih jedinki fazana. Odstrel predatora se izvodi redovno, populacija lisece je pod kontrolom. Sa šakalom je druga priča. Namnožio se i invazivno nadire iz okolnih terena i lovišta. Intezivno se radi na suzbijanju ove štetočine ali to po prilici traži koordinisano angažovanje svih lovaca iz susednih društava.

LD Bačinci su svečano otvorili prvi ovogodišnji izlazak na zeca. Lov je organizovan 5. novembra uz prisustvo većeg broja zvanica i gostiju. U ovakvoj organizaciji su domaćini bili tradicionalno gostoprimljivi. U poseti su im bili lovci iz LU “Majna Modriča“- Društva Batajica i Dugo Polje, inače bratinskog udruženja iz Republike Srpske. Lov i lovačko druženje je protekao u savršenom protokolu. Prijem gostiju, okrepljenje, izvodjenje lova, doručak na terenu i zajednički ručak, sve je perfektno organizovano. Naravno, desilo se i muzičko veče, zabava i razmene lovačkih dogodovština. Sam lov potkovicom je izvelo 30-tak lovaca i isti je protekao u bezbednom izvodjenju, disciplinovano i odstreljeno je oko 15-tak zečeva. Lovio se revir „Donji atar“ i uz malo više sreće, preciznijeg pucanja, moglo je biti i uspešnije. No, i ovako je po oceni svih prisutnih bilo savršeno.

Domaćinima sve čestitke za organizaciju, gostoprimstvo i srdačnost. Želimo im da nastave sa dobrim gazdovanjem i još veću populaciju zeca sledeće godine.

Predrag Djurdjev

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here