Ada: Održan lovno-kinološki kup Sveti Hubert

1153

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji Lovačkog Saveza Vojvodine, a po odobrenju Kinološkog Saveza Republike Srbije u Adi je održano prvenstvo Vojvodine – Lovno-kinološki kup Sveti Hubert, takmičenje za lovca i njegovog vernog pratioca i pomagača psa. Domaćin takmičenja je bilo Lovačko udruženje iz Ade koje se ponovo pokazalo kao dobar i gostoljubiv domaćin.

Tereni su bili bogati divljačju prirodnom ali domaćini su se postarali i obezbedili i još dodatno pustili pred takmičare još divljači tako da su svi imali šansu da se pokažu u najboljem svetlu. Tereni su bili lepo obrasli ali pregledni, teren na kome sam uz kolegu Emil Djordjevic sudio bateriju imao je i otežavajuću okolnost za takmičare dosta vikendica pa su morali dodatno da vode računa o bezbednosti ali svi takmičari su na ovom polju pokazali izuzetnu obatzrivost i bezbednost kako takmičara tako i sudija, posmatrača ali i okolnih objekata ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje. Takmičenje s eodvijalo u četiri baterije za takmičare sa ptičarima i jednoj bateriji za španijele, dok na žalost ove godine n ismo imali prijavljene dame lovce.

Na kraju posle baraža sumirani su rezultati i kod španijela :
1. Prvak Vojvodine – Dragoslav Vojinov,
2. Vice prvak Vojvodine – David Vojinov.

Kod ptičara :

1. Prvak Vojvodine – Miloš Zorić
2. Vice prvak Vojvodine – Darko Šarčević
3. treće mesto Igor Naumov
4. četvrto mesto Aleksandar Lovrić

Svi pobednici su od strane Lovačkog Saveza Vojvodine i Kinološkog društva Novi Sad, nagrađeni za svoje rezultate peharima, a sponzor takmičnjenja HHP doo iz Budisave je nagradio pobednike prigodnim poklonima. Prvaci Vojvodine su već u nedeljni lov mogli da krenu u novim DISPAN prslucima kojima ih je nagradiilo preduzeće HHP doo.

Tekst i foto: Dušan Pajkić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here