VELIKI JUBILEJ POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE

1230

 POZIVNICA 50 GODINA PZZP (Medium) (1)Svečana proslava, 50 godina od osnivanja Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, odnosno 50 godina institucionalne zaštite prirode u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini  održaće se u četvrtak 31. marta 2016. godine sa početkom u 11.00 časova  u Novom Sadu, u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.

Od 1. aprila 1966. godine, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode se brine o zaštiti i očuvanju prirode na prostoru Vojvodine , kao i o prirodnjačkim studisjkim zbirkama nasledenim od Poljoprivrednog arhiva. Pokrajinski zavod za zaštitu prirode prestao je sa radom 1993. godine kada je na teritoriji Srbije formiran jedinstveni Zavod za zaštitu prirode Srbije u čijem sastavu je Pokrajinski zavod funkcionisao kao radna jedinica u Novom Sadu.

Stvaranjem zakonske osnove u Zakonu o zaštiti prirode („Službeni glasnik RS“ br. 36/09), od RJ u Novom Sadu, osnovan je Odlukom Skupštine AP Vojvodine 16. februara 2010. godine, a sa radom započeo 1. aprila 2010. godine Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here