Трешња: ЛОВАЧКА ПРИЧА КОЈА ЋЕ ОБИЋИ МАКЕДОНИЈУ

2822

unnamed-2„Ловачке приче“ … теорија након праксе, рекло би се … увек пуне детаља и неисцрпне терминологије које ловци описују најчешће жаргонима и са примесама хиперболе. 

Овог пута наша тема је „Корзиканац“ како га ми ловци често зовемо,иначе у широј јавности познат као муфлон.

Свакако изазов за сваког ловца па и за Дениса Танчева нашег госта из Македоније који се упутио ка Србији по свој први трофеј ове дивљачи. 

Упућен у навике и способности ловине Денис након топлог пријема особља у нашем познатом ловишту „Трешња“ којем газдују Србијашуме креће у потрагу незнајући шта га чека  …

Ловиште иако мало јако је богато муфлонима али и не тако лако за лов, шетајући се овим ловиштем могло се констатовати да ова дивљач јако брзо примети присуство ловца и да ће лов „пиршом“ бити захтеван.

Након неколико сати трагања, виђања и доласка у ситуације али само до јединки које нису биле за одстрел, нашем госту се указала прилика на самом крају лова … сталоженост, стрпљивост и прецизан хитац били су спој и резултат доласка до жељеног трофеја … радост и узбуђење нису изостали, стекла се се још једна „Ловачка прича“ која ће засигурно обићи Македонију и остати прелепа успомена на лов муфлона,ловиште „Трешња“ и Србију !

Милан Радовановић

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here