Svrljig: DOMAĆINSKO GAZDOVANJE SRNEĆOM DIVLJAČI

1621

unnamedLovačko udruženje“Dr Milenko Hadžić“ iz Svrljiga ove godine na privredno turistčkoj manifestaciji “Belmužijada 2016“ izložilo je trofeje srndaća odstreljenih u lovištu “Svrljiške planine“ u lovnoj 2016-2017 godini. Inače Lovačko udruženje “Dr Milenko Hadžić“ iz Svrljiga gazduje lovištem “Svrljiške planine“  ukupne površine 49.721 ha, od čega lovne 39.000 ha, u okviru koga gazduje i srnećom divljači ukupne trenutne brojnosti 724 jedinke i težeći ka optimalnoj brojnosti od 850 jedinki.

 

odstrel-srndaca-2016Ove lovne godine kao i prethodne, Lovačko udruženje“Dr Milenko Hadžić“ ispunilo je plan odstrela srndaća i od planirani 37 jedinki odstreljeno je svih 37, od čega 7 srndaća u medalji (1 u srebru, 6 u bronzi) i 30 srndaća u selektivnom odstrelu. U ovoj lovnoj godini odstrel svih srndaća izvršili su članovi Lovačkog udruženja“Dr Milenko Hadžić“ gde vlada veliko interesovanje za odstrel srndaća o čemu svedoči oko 70 prijava za lov ove vrste krupne divljači.

U narednoj godini planira se po lovnoj osnovi odstrel 51 jedinke a u rezultate se ne sumnja sudeći po istoriji odstrela u lovištu “Svrljiške planine“.

Nenad Stojković, specijalista za lovstvo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here