„ŠUMADIJA“ KRAGUJEVAC: VELIKO GRADILIŠTE

1316

Volijera-u-GrbicamaČini se da nema lovačke organizacije poput Lovačkog udruženja „Šumadija“ u Kragujevcu, koja se ovim tempom izgrađuje na mnogim lokalitetima širom lovišta „Lepenica“. Posle prošlogodišnje izgradnje savremenih prihvatilišta za fazansku divljač u Grbicama, Novom Milanovcu, Bukorovcu i Rogojevcu, ove godine već je započela izgradnja novih prihvatilišta u Lužnicama i Čumiću, kao i uređenje Lovačkog doma u Desimirovcu. Grade se i drugi objekti u sekcijama „Žeželj“, „Kremenac“ i „Cerjak“.

Takođe, preko 200 visokih savremenih čeka izgrađeno je širom lovišta, a tu su i mnoga solišta i hranilišta za sitnu i krupnu divljač.

Uzgojno-lovni centar u Šumaricama, koji predstavlja jedan od najznačajnijih savremenih objekata i sadržaja ove vrste u Srbiji, i dalje je mesto okupljanja lovnih radnika ne samo Šumadije već i cele Srbije.

Izgrađeni objekti od savremene fazanerije, hladnjače za ulovljenu divljač, prelepog lovačkog doma i drugih pratećih sadržaja, primer su stvaranja jedne proizvodno radne celine ali i dobrog gazdovanja u ovim vremenima.

S. M.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here