ŠTA ĆE BITI SA TROFEJOM SRNDAĆA NOVIM PRVAKOM DRŽAVE

2490

Prema važećem Zakonu o divljači i lovstvu novopečeni  prvak države, srndać koga je odstrelio nemački turista neće moći biti iznet iz zemlje. Kako su nam rekli u Turističkoj agenciji „Tre stelle“ iz Sombora nemački lovac ga je uredno platio nešto više od 12.000 evra ali ga zbog zakonskog ograničenja ne može izneti iz Srbije. On će ostati u agenciji a shodno zakonu država ga može otkupiti.

Nemački lovac turista dobiće odlivenu kopiju  trofeja srndaća koga je odstrelio i platio a vi ste u prilici da vidite kako izgleda kopija na našoj fotografiji.

Prema onome što su nam rekli u agenciji lovac je prihvatio takvu soluciju i već za sledeću godinu najavio dolazak u želji da ponovi ovako visok trofejni odstrel.

Inače zvanična prezentacija ovog trofeja predviđena je na nacionalnoj izložbi lovačkih trofeja koja će se ove godine prirediti na sajamskoj manifestaciji LORIST  a odžaće se od 3-8. oktobra 2017 godine na Novosadskom sajmu. Tada će svi posetioci imati priliku da ovaj vredni trofej vide uživo.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here